Trip naik bas

Mommies semua nk tnye kalau office buat company trip naik bas dari Selangor ke Cherating tapi time tu kandungan kita dah 7 bulan. Masih digalakkan pergi ke atau tk perlu?

8 Balas

kalau dgn husband/family mungkin okay la kot awak. sbb bila jadi pape husband/family kita ada utk bantu kita. sbb awak dah 7bulan. dan kita xboleh predict baby nk keluar time bila. kalau awak nk ikot juga rombongan. awak kena pastikan ada hospital terdekat dgn tmpt awak nk pergi. ni awak yg kena servey sendiri. confirm la majikan awak xkn bertanggungjawap kalau tiba2 awak nk bersalin atau pape. kemudian awak kena standby beg hospital dn paling penting buku pink xboleh tinggal. kena bawak. mcm awak bwk ic awak.

kalau larat ok je sis. saya 7 bulan berjalan jugak sampai surabaya😂 cuma kalau naik bus tu kena goyang2 kan kaki sikit la bg blood flow ok & bawak bantal utk selesa. bawak buku pink & sebaiknya bawak la husband sekali atau family terdekat utk teman sorg. apa2 nnt senang😉 bagus utk semakin aktif kalau nak dekat tarikh bersalin. apa2 pun tanya doktor dulu k dapatkan advice dia

1y ago

haahaa

sye msuk 6m any company trip x join. even naik bus pon, kalau emergency mcm mana? nak pegi ke hospital mcm mana? lps tu company trip ni x sama mcm balik kg naik bus. balik kg sampai rumah boleh rehat. tpi company trip ni bila sampai kena buat mcm2. masak la activity group lah ape lah. bile x join mcm x best rasa sbb dh ikut kn.

hi mommies ! saya time preggy ni kerap ulang alik jb - muar naik bas 😊 macam saya okay je takde hal cumanya perut krem 😂 sebab duduk lama ~ then kaki kalau gitu je takde gerak gerakkan rasa bersemut 😅 so far okay je . . kaki kena kerap goyangkan . . duduk position kena betul ya dan hati hati semasa naik bas ❤️

Atas semangat ibu jugak ni.. sebab travel jauh ni penat dan kurang selesa. Kalau ibu memang jenis lasak,boleh ja. Pastikan bawa buku pink dan bekalan yang cukuplah ya..

Masih larat ke sis? Sy 7 bulan dah sakit pinggang. Naik kereta pun sakit apatah lagi kalau naik bas

atas badan ibu sndiri , sy 7bulan naik kereta api , alhmdulillah tkde pape tp krem sikit laa

seeloknye elakkan lah.. especially utk yg first pregnant..takut naik bas terentak2..