Ruam bayi. Nak tye pada mommies semua.

Hi mommies semua. Nak tye, baby sye baru 3 bulan +, tp dia ada ruam susu di pipi, bawah dagu dan leher. Selalunya mmg lap pakai kain lembap yg bersih utk hilang kan ruam. Tp mak mertua bg petua suh letak lipstik dekat ruam. Tp tak lama kemudian ruam tu jd kuling kering, merah dan menggelupas. Dia jd berparut wrne putih dr kulit dia. Kenapa jd mcm tu ye? 😭😭

Ruam bayi. Nak tye pada mommies semua.
38 Balas

sy pkai cream youbaby sis, alhmdulilah baby sy mse 1blm lebih naik ruam pipi, bwah lher, lpas sy spu nipis cream tu, ruam slow2 hilang n skrg kulit bby sy pun dh licin

3y ago

blh beli kt mana ye ? sbb muka anak ada ruam n kr dahi da start ngelupas... ingat na try la 😭