Ruam susu dan kulit kering

Hi mommies.. ada yg boleh suggest krim/ubat yg sesuai untk ruam susu? Sblum ni bby 1mnth prnh jd ruam panas n dktr di KK bg cream hydrocortisone (steroid cream).. sy dh discontinue pkai sbb risau.. skrg naik ruam susu n kulit kering.. dah cuba kerap lap muka bby n apply baby lotion (cetaphil baby).. tp xbrkurang.. kesian sbb bby kerap garu muka.. *fmly mmg ada eczema

Ruam susu dan kulit kering
6 Balas

Hi sis. My daughter is having eczema too and doc recommended steroid as well. But I refused as it can thinned the skin. Instead, I apply RENEW LOTION by Malelueca. It works on her and my skin too. My baby is now 6m. Hope this helps!

11mo ago

Can try browse MELALEUCA. Ada website dia. Otherwise boleh beli cream Eucerin lotion/balm from Sunway hospital. Tp Saya suggest Renew Melaleuca dulu. Mmg bagus, insyaallah

Anak sy pernah kena mcmni. Memula pakai Cetaphil, surut juga tp takes time utk sembuh. Bila dah sembuh tp ada sisa2 ruam kt tmpt lain, sy try Aveeno Baby. Bagus juga.

Sis beli cetaphil baby cream dia utk muka dan badan boleh sy pakai tu bby punye kulit 2/3 hari dh ok licin trus hilang ruam tu

Tiada pengalaman utk sejarah family eczema

sy pakai mustela facial cream

1y ago

okay ke untk sensitive skin ? sis beli kt mana?

losyen snowwhite