Ruam bayi. Nak tye pada mommies semua.

Hi mommies semua. Nak tye, baby sye baru 3 bulan +, tp dia ada ruam susu di pipi, bawah dagu dan leher. Selalunya mmg lap pakai kain lembap yg bersih utk hilang kan ruam. Tp mak mertua bg petua suh letak lipstik dekat ruam. Tp tak lama kemudian ruam tu jd kuling kering, merah dan menggelupas. Dia jd berparut wrne putih dr kulit dia. Kenapa jd mcm tu ye? 😭😭

Ruam bayi. Nak tye pada mommies semua.
38 Balas

baby saya begitu sebelum ni start 1 bulan hingga ke 4 bulan beruam..macam2 cara kitaorg buat tukar sabun mandian baby,tukar sabun pencuci kain ialah ingatkan elegik.Bersihkan rumah lbih dri 2 kali sehari eyala takut2 kot dsebabkan alahan habuk.Beli ubat krim d farmasi bermcam jnis tapi tak juga hilang ruam tu.Masa ke klinik untuk 4bulan..ada seorang ibu ni tunjuk sya ubat yg mujarab sangat sebab dia nampk pipi bby sy kan beruam.Dia sruh sya pergi beli ubat kat kedai ubat tradisional ckp ja ubat untuk ruam baby katanya tu pnjual tahu suda tu.syukur 3 kali ja pakai ubt krim sapu tu ruam anak sya sembuh.

3y ago

ni isi krim tu