Susu Newborn

Hi mommies semua.. Nak tanya pendapat susu formula untuk newborn yang mana bagus. Saya ada masalah, susu badan kurang.. Kesian kat baby

20 Balas

Klu bleh elakkan cmpur dgn susu formula.. Biar die mnum susu bdn jer.. Susu bdn bgus tuk antibodi die.. Kebal trhdp btuk n selsema.. Bykkn mnum air suam, bykkn mkn sayur2an.. Wlupn kurg susu bg jer die isap nnt air susu akn brtmbh.. Sy dlu pn mcm tu jgk sampai stress xde susu tp dh nekad nk bg susu bdn sampai 2thn, sy byk bca artical brkenaan penyusuan susu ibu. Alhamdulillah susu ckup tuk baby sampai skang, sampai die dh overweight pdhl mnum susu bdn jer.. Sy xmkn pape suppliment tuk tambah susu cume 2 bln awal sy mnum air rebusan barli.. Try la buat dlu, insyaa Allah makin brtambah susu nnt..

Kenapa x cuba minum moeder? Susu melimpah nanti, awal kelahiran memang kurang susu... Biasa masa pregnant kite kena setmind awal2 nanti baby lahir nak menyusu kan bdn... Insyaallah mudahan bnyk susu.... Femilact milk booster pun ok... Kunyah je... Sy mkn 2jenis tu je, susu masih ade sampai skrg wlupun ank dah berumur 2thun 8bln skrg... Dan sedang hamil 2bln

4y ago

Ok sis.. Tq.. Bole laa saya ikhtiar mcm sis nnti🤗

sya guna dupro 1 utk newborn,susu fm nie nurse suggest,sbb anak sya minum dri lahir sampailah skrg,anak sya umur 2 bln,saya ada masalah bf since i beranak.so nurse bgi anak saya minum susu formula dkt hospital..kecing n berak so far so good,xde masalah

1y ago

najis jd warna apa

kerap susukan badan. Minum air banyak. Jaga makan minum. Susu untuk newborn ni tak semestinya sesuai untuk semua anak. Macam anak sulung dulu, minum susu dugro awal2 sebab kurang ilmu bf. Anak kedua alhamdulillah Susu badan penuh.

4y ago

ya betul kak. Kalau tengok perkembangan, ank sulung kurus. Anak kedua pulak nmpk berisi dan lagi manja. Tapi rasa semua bergantung pada cara kita jaga anak2 kan. Itu yang boleh saya kongsikan. Lagipun saya baru 27 thun. Ni anak ketiga tak tahu pulak 😆. Kita gali ilmu sebanyak mungkin.

Sy bg dutch baby. Tp sy usaha bykkn susu bdn. Sy mkn kurma, minum susu anmum lacta, minum marigold longan+kurma, mkn lobak putih. Alhamdulillah susu bdn skrg dh ok. Susu fm tu sekali sehari je sy guna klu perlu.

4y ago

Ok sis saya cuba lg. Doakan saya..

Guna morinaga BF-1,sebab ada masalah susu badan baby 2minggu saja.minum susu.bdan lepas tu.susu badan x keluar lagi trs kering ,lepas tu. Kawan saya.ckp try susu ini.sampai.skg masih sama jenama,takut nak tukar.

4y ago

Tdk juga sis oke tu guna ini susu

Kena try and error sis. Sebab baby tak sama. Ada yang serasi dengan susu tu, ada yang tak. So permulaan tu, parents kena banyak spend duit untuk susu

Mcm sy.. Sma masalah mcm mommy.. Sy dri baby lahir da bg fm..sy bg susu S26 SMA... baby sy okey minum tu... Awk kna try n error..

4y ago

Aah sampai skrg... Skrg baby da 2 bulan..

Sy pakai Similac. Awal awal dulu mmg bg Fm, sbb susu badan sikit sgt. Skg Alhamdulillah cukup df saja kat anak

Kalau saya guna susu frisolac comfort.. bagus susu tu untuk newborn