Scan kehamilan

Hi mommies semua, nak tanya lah. Semua klinik boleh scan kehamilan ke ? Ke ada klinik tertentu je. Terima kasih.

9 Balas

Cari klinik yang background mmg untuk ibu dan anak . Sekarang banyak jgk sis cuma tk semua tempat ada . Tapi call dulu and tnya dr betul or locum . Sebab penah 2 kali dtg klinik nak buat scan tpi dr locum pastu takde penerangan lanjut and tau2 dia nak bginya kita ubat turun darah sebab early pregnancy tk nmpk kantong lagi. Nasib tk makan sebab 2w lepastu mmg confirm preg

Saya buat detail scan d klinik insan zahra putrajaya. So far dalam bnyk2 klinik sy pergi klinik ni mmg puas hati. Doc bg penerangn satu2 , lepas settle dya siap hantar video baby dan detail berkenaan keadaan baby 🥰 . Amek pakej detail scan + 5D rm 130 sahaja. Boleh jugak buka buku pink dekat klinik ni. Sila pergii ga 😋

lgi satu, klu boleh g klinik yg baru lg.. sy prgi scan, klinik yg agak lama ye ..so dia pnye alat scan ni old school sikit..sy prgi scan 2 hri sebelum prgi jmpe dktor pakar . mse scan kt klinik, sptutnye dh boleh dgr heart beat baby tp dia xde alat utk dgr..dktor ckp bru nmpk kantung jer..

3mo ago

Klinik mana tu ?

Saya pergi klinik sofea. setakat ni bagus dr dr nya. Klinik siti pun ada cuma saya tk sarankan. Pengalaman di klinik siti yg first dr scan tekan kuat kuat sbb tk jumpa kantung lpstu main bantai ckp takut saya ada cyst/fibroid padahal sepatutnya cuma perlu scan TVS shj

klinik aurora ok prefer untuk ibu dan kanak2. tak suggest pergi klinik yang in general semua sakit2 kecil pergi kat situ takut alat yang digunakan pun old school sebab dia tak fokus utk scan pregnant je and tak ramai doktor wanita bertugas

tak semua klinik ada USG machine. seeloknya cari klinik yg memang ada buat check up mengandung.

Kalau dekat tempat sy, hny klinik tertentu.. call/survey2 dlu utk kepastian..

Untuk klinik swasta, cari family clinic atau women's health clinic

Kalau nak kepastian awk kol dulu klinik tu.