Milk Booster

Hi mommies semua, nak minta pendapat. 1.Perlu ker kita makan milk boosters? 2.Week ke berapa start boleh makan? 3.Boleh bagi suggestion yang mana okay?

8 Balas

1. Kalau susu kurg blh je makan tau minum. Tapi klu sy makan byk sayo2, air masak. Memang akn byk susu. Sy susukn ank sy smpai umo 3thn 2bln still ade susu walaupun start 2 thn cmpur susu fm. Tapi x semua ibu ade susu. Tpi ikhtiar la. In shaa allah akan ade susu. Sy lepas bersalin anak pertama smgu lbih baru susu ade tu pun ngurut n sebab lmbt urut sbb ank kena thn wad kning smgu. Anak ke2 hari ke3 bru ade lepas ngurut. N skrg anak ke3. Bru 12hri bersalin. Hari ke3 bru ade susu bdn. Tu pun sy tuam breast dengan tungku panas. Alhamdulillah. Susu byk. Sis tryla. Usaha.

Tak wajib ambil, tapi digalakkan ... nak buat sendiri pun ok, buat air kurma kering dan longan kering, nak tambah dalam teh pun ok, nak buat campur sup ayam pun ok ... ikut mana yang sis selesa ... mcm saya dulu just buat sup ayam letak kurma kering , dan byk2 minum air ... tp now dah ada susu kurma , dah ada minuman kurma longan, so boleh beli saja kalau tak sempat nak buat sendiri.

melancarkn susu dn tmbh susu sngt recomended dri awal smpai skrg saya consume , alhamdullilah dah sebulan 20 hari baby saya menyusu pun normal berat baby hrtu dari 3.48 naik 4.3 kg sebulan

Saya tak pernah cuba, tapi Kalau makan halba, buah kurma Dan minum 3 litre air sehari In Sha Allah susu badan akan bertambah

Ouhh yaka, nak amalkan macam sis lah.. Sebab ta da pengalaman lagi ni.

Perlu. Sebab sometimes BF mummies will drop her susu. So keep minum. To booster

Mbik moeder or mkn sup betik muda..

Lm