Balik kampung Raya on @ off??

Hi mommies semua. Ade yg on x hubungan kelamin dgn hubby di rumah parents / in law? Or u all prefer tahan sampi balik rumah sendiri? 😉

27 Balas

Alahai. Saya rasa, TT dah ada jawapan sendiri ni. Tapi nak berbincang pula di alam maya. Saya ketawa dengan soalan ni, dlm masa yg sama saya cuba pertimbangkan kenapa TT tanya begini. Pendapat saya, 1. jika komunikasi suami isteri berkesan, masing-masing tak akan bertanya dan ajak berbincang secara fizikal atau di alam maya perkara bersenggama ni dgn orang lain. 2. Jika TT dan suami serius tiada jawapan sendiri, baca lah komen-komen lain, dan fikir lah apa yg terbaik untuk kalian berdua. Ermm... Mungkin TT pengantin baru nikah sebelum Ramadan atau pada Ramadan. Hmm.. ada betulnya orang berpengalaman minta nikah selepas Ramadan. 😇

Haha lucu soklan ni. Tp btol, On je lah dik.. xkire la kat mane asal kan ur husben / u sdiri berkeinginan on je. Jgn tolak prmintaan suami tu. Btw both enjoy the moment kan.. just pandai2 je la cover n buat time line clear. Klu parents dgr/tahu diorg pon fhm je. Not big deal pn. Time raye2 ni klu akk pki bj raye ikut cutting bdn sket mule la hubby nk tepuk sana picit sini. Haa gitew. Then terjadilah. Xkan nk tahan2 kot smpai abis cuti raye. 🙈🥰 lg pn org laki ni mmg suke kan bile tgok kite melawa. Sbb tu la kt rumah kene sentiasa berhias utk suami..

not an issue at all sis. boleh je as long keadaannya mengizinkan. kalau kampung jenis bilik tak kalis bunyi dan orangnya pun tak mampu tahan buat bunyi then tahan la atau usahakan sesuatu yang tak mengganggu. saya dan pasangan on je bila perlu, bulan puasa pun ada je. buat apa nak seksa diri menahan. masing masing dah dewasa, benda macam tu adalah normal. jangan la on all out macam kat rumah sampai orang dengar. lepas settle buat macam tak ada apa berlaku, tak perlu tersipu keluar mandi sorok sorok.

2mo ago

hahahaha aduhai sis Malam lerrr xkan siang² tgh pose nak berjimak dgn suami..agak² lerrr...xboleh kawal sgt dah nafsu Tu siang²...🥴🥴

for me . tak kot . Sbb xselesa bila di rumah mil . apatah lg kalau bilik dkt dgn tv dkt dgn ruang tamu . nak sembang sikit pn dh dgr dekat luar 😂😂 kmi sembg pn bisik2 ja kalau nk membawang laki bini . Kalau nk bsama better di rumah sendiri lg okay . selesa utk dua2 lpas bsama boleh mandi bsama dpt pahala juga disitu kan . Xdela pelik kalau tiba2 laki bini mandi awal pg sebelum subuh . hahahahahha

Recently i saw a lot of questions like this. Bukan tak boleh, tapi how the questions were ask is a little bit questionable. Macam kan ape tau, lelaki yg tanya dan niat dia tak baik. Sorry ya kalau genuine soalannya, jawapan dia common sense. Pikir sendiri dah tua2 nak beranak dah. Kalau nak, pandai2 la nak hidup.

2mo ago

Setuju... benda dalam kain pun kena open table bincang satu malaya.. pandai2 lah bincang dan rancang laki bini.. risau betul laki bini tak pandai buat keputusan.. takkan urusan senggama nak ikut jadual orang lain 🤣

x da masalah pun. hahaha. klw rumah kayu ada tiang dinding pn nipis, off laa sbb takot rumah brgoyang plk HAHAHAH. klw rumah batu, boleh la. 😂As long As ada bilik sendiri ok tuu. trgelak sikit.hihihi tp klw nak safe , baik di rumah sndiri 🫢🫢🫢

soalan bodoh yg tah pape .. btw i on jee haha tp thn ni raya rumah mak mtua , bilik kat sne pn tak byk . i ajak husband mandi syame2 lerrr .. tggu anak dah tdow haha tp mcm kitaorg pjj ni mandi sesame tu sgt2 la berquality timeee

Lol. Kelakarnya soalan mcmni pun ada. Dah tua2 x kn x boleh fikir sndrii. Diri sndri yg tw situasi kt rumah parents tu mcm mana. Tido ruang tamu ke, tido bilik ke, tido dapur ke. Pehh x blh brain btul soalan gini 😫

depends lah. rumah parents saya banyak bilik, jadi tak ada isu. kalau bilik tak banyak ke, dinding nipis ke, banyak kerja ke, hold lah dulu. tak semua orang situasi kat rumah parents/mertua sama.

sempat ek?? hahahaha selalunye raya² org bz kt dapo, sembang ngn family, layan kerenah anak fruits ... tapi dia bz nk main tutt 😂. ikut mu laa dik nonn, itu pun nk tanye hahahahahaha