gerakan dalam rahim

mommies semua , ada tk yg sama mcm sy ? sy takut sebab kurang rasa mcm gerakan dlm perut .. skrg dah 23w , susah sgt nak rasa gerakan tu

8 Balas

Sama macam sya. Kelmarin baru je pegi scan kelmarin just nak double check takut ada benda tak bagus jadi. Kena2 lagi kurang pergerakkan + perut mengeras 2-3 hari, tu yang pegi scan terus. Sebelum scan macam2 sya buat, makan manis + baring, still rasa kurang. Selalu kalau time baring active je bergerak kat dalam. Syukur alhamdulillah, scan semua okay. Dia tak nak duduk diam sampai doc nak ambil ukuran pun susah 😂 doc cakap boleh jadi sebab stress or busy sangat kerja. Tu yang tak rasa pergerakkan tu.

1y ago

oohh , sy takut sgt , tpi alhamdulillah ada gerakan sikit dpda xde lngsung ..