Kesan Vitamin Kpd Gastrik

Hi mommies, sejak makan 5 jns vitamin dr klinik kesihatan ibu anak gastrik sa slalu dtg. Gastrik pn dtg mendadak padahal baru mkn 2 jam lalu. Ada ka mommies yg hadapi mslh bgni. Ada mommies ka yg stop mkn vitamin tu? Sa baru 8weeks

2 Balas

Sy... Gastrik sepanjang pregnancy.... Mmg kene mkn kerap... Sy pun bukan jenis makan kerap sebab x reti... Selalu kene gastrik.. Lepastu mual teruk.. Angin and muntah... And doc prescribed ubat gastric... Lg teruk sbb sy ada asthma... Gastric tu triggered asthma sy... Tp sy start mkn ubat gastric masa dah 2nd trimester... 1st trimester memang lembik....

4y ago

Kan.. Masa x mengandung mmg ok.. Rupanya bila mengandung jd masalah kalau x makan kerap... Cuba ajar diri... Tp sampai skang failed.. Haha...

Jika begitu, kena kerap kan makan sebelum gastrik datang. Dah mkan nasi, setengah jam makan buah pula, jika mampu makan sikit teruskan tapi dengan kerap.