Baju baby size newborn

Hello mommies seeloknya beli baju newborn berapa pasang ya .. sebab ada org cakap baby cepat besar kan .. helpp me .. anak first ni .. #firstmom #firstbaby

20 Balas

ini apa yg Sy beli masa 1st baby 1. 5 helai baju lengan pendek seluar panjang 2. 5 helai baju lengan panjang seluar panjang 3. 3 set mitten bootie 4. 3 helai topi 5. 3 helai bedung ( Sy tak beli napkins sbb kecik , plus bedung besar boleh buat tuala atau selimut ) 6. 3 helai barut ( beli yg Tali so boleh adjust ikut saiz perut baby ) 7. 2 helai tuala 8. 2 helai selimut 9. 1 pack newborn pampers ( jgn beli byk2 sbb tak tahu baby serasi atau tak dgn pampers tu ) 10. changing mat 11. bantal yg ada lubang atau lekuk 12. tisu basah beli byk2 sbb awal2 baby poop byk Kali 13. bath tub skli dgn tempat yg baby boleh baring supaya senang nak mndikan baby - ini barang basic yg Sy rasa perlu ada and sngt2 berguna masa first time Sy jdi mom.

2y ago

tq sis sangat membantu