Nasi tak masuk tekak

Hi mommies, saya skrang tngah pregnant 9weeks. Nasi memang tak masuk tekak, tengok nasi pun nak muntah. Ada tak makanan yg boleh menggantikan nasi? Nak makan maggi tpi tak elok juga kalau mkan selalu. Huhu 😫 apa² makanan pun tak kena dgn tekak sekarang. Perut lapar tapi selera memang ke laut 😮‍💨 #pleasehelp #advicepls

31 Balas

Hai sis, saya mmg alahan teruk dengan makanan. Tambah lagi yg bertumis, bergoreng ni. Skrg dah 14w pun masih tak boleh makan jenis bergoreng tumis bau kuat. So sy makan nasi impit dgn kuah kacang yang tak pedas, buah wajib. Breakfast biskut kosong dgn milo O panas. Susu, santan, pedas & berminyak sy elak sbb jenis mudah muntah, makanan tu buat asid perut makin teruk. Lagi 1 Spaghetti sy dah mula boleh makan, tapi bukan yang tumis tu. Mcm carbonara tu boleh lagi la

1y ago

terima kasih sis. saya akan cuba tips sis ❤️ semoga tekak ni boleh terima ❤️ semoga dipermudahkan urusan sis ya. take care ❤️