Nasi tak masuk tekak

Hi mommies, saya skrang tngah pregnant 9weeks. Nasi memang tak masuk tekak, tengok nasi pun nak muntah. Ada tak makanan yg boleh menggantikan nasi? Nak makan maggi tpi tak elok juga kalau mkan selalu. Huhu 😫 apa² makanan pun tak kena dgn tekak sekarang. Perut lapar tapi selera memang ke laut 😮‍💨 #pleasehelp #advicepls

31 Balas

Sy dari tau pregnant smpai kandungan 5bulan tak makan nasi lgsg 😂 drpd ada tenaga terus hilang klau muntah sbb makan nasi tuh. Tapi sy makan segala jenis mee, tak kesah lah ketiaw mihun mee kuning spaghetti, mggie, laksa, roti paling bnyak bantu sy. Roti yg inti ayam, ikan bilis tuh 😂 buah2 sy makan tiap hari, yogurt plain pun fav. Prnh cuba makan bubur tapi takleyh telan jugak sbb ada bau nasi putih 😂 Alhamdulillah skrg dah 8bulan. Skrg dah boleh mkn nasi tapi masih lagi tak bape suka nasi. Kalau dpat pilihan lain mmg makan yg lain dari nasi 😂 Makan je apa yg awk boleh makan. Buah2an penting. Nnti dah start boleh makan, baru awk jaga makan. Jngan biar perut kosong.

12mo ago

thank you sis ❤️ nanti saha cuba tips sis ❤️ take care and semoga dipermudahkan urusan sis *hugs