Nasi tak masuk tekak

Hi mommies, saya skrang tngah pregnant 9weeks. Nasi memang tak masuk tekak, tengok nasi pun nak muntah. Ada tak makanan yg boleh menggantikan nasi? Nak makan maggi tpi tak elok juga kalau mkan selalu. Huhu 😫 apa² makanan pun tak kena dgn tekak sekarang. Perut lapar tapi selera memang ke laut 😮‍💨 #pleasehelp #advicepls

31 Balas

Sama saya pun! Saya ada hyperemesis memang alahan teruk sangat masuk hospital 3 kali. Masa teruk tu saya hanya boleh makan biskut dengan kfc mash potato untuk sumber carbs dan buah untuk sumber lain. Lama lama boleh makan mihun tu pun kena ada kuah yang masakan dia jenis tak berbau sangat. *Hugs* you can do it! ♥️

1y ago

thank you for the advice sis. next time saya cuba mash potato kfc, tengok boleh masuk ke tak. thanks once again! ❤️