Nasi tak masuk tekak

Hi mommies, saya skrang tngah pregnant 9weeks. Nasi memang tak masuk tekak, tengok nasi pun nak muntah. Ada tak makanan yg boleh menggantikan nasi? Nak makan maggi tpi tak elok juga kalau mkan selalu. Huhu 😫 apa² makanan pun tak kena dgn tekak sekarang. Perut lapar tapi selera memang ke laut 😮‍💨 #pleasehelp #advicepls

31 Balas

:: saya banyak makan bubur nasi, bihun sup, kue tiau sup, laksa masa awal trimester sampai lah 4bulan sebab memang tak lalu nasi. then banyak makan buah epal. yang tu je buah yang paling kena dengan tekak. yang asam2 tak boleh go juga. even mangga muda pon tak kena tekak. paling banyak makan bihun sup je walhal saya bukan jenis yang suka bihun sup. boleh makan kuantiti sikit tapi kena kerap makan sebab perut cepat sangat masuk angin. sehari wajib 2-3x muntah.

1y ago

thank you for the advice sis❤️