Hb low, increase weight

Hi mommies! Saya sekarang 25weeks .. saya checkup bulan ni ada masalah hb makin menurun, berat makin naik dan kaki sekarang bengkak .. macam mana nak atasi eh ? Saya dah cuba kurangkan gula kurangkan kuantiti nasi dalam pemakanan but still naik .. boleh bagi pendapat atau cara untuk atasi tak🙏🏼

2 Balas

Utk hb ni; kafein kena stop, then bnykkn mkn daging+sayur+buah-buahan. Dan ubat mst on time. Nasi putih blh tukar ke nasi perang (brown rice), bihun atau mi.

cuba bersenam pelahan...jln lbh