Turun tanda

Hi mommies, saya pregnant dah 39 weeks, ada tak sapa2 yg alami pengalaman, turun tanda mcm lendir coklat2, tp check doctr, baby masih tinggi dan jln belum buka. normal ke berlarutan hingga 3 hari atau lebih? saya takda lg rasa sakit2 contraction tu. doctr pn pesan of sakit sgat atau pecah ketuban baru dtg hosp.

1 Balas

mcm saya 1st baby turun tanda darah dulu. pergi hospital utk check. doctor check ctg dgn bukaan mmg belom ada. doctor bagi balik. tp esok tu sy start rasa sakit pergi hospital dh 4cm awak. masa dkt bilik LB tu byk kali kena seluk utk tahu kedudukan kepala baby dah betul2 engage atau tak. doctor inform tinggi lagi juga. last tu decide nk kena operate. sebab lama sgt dh dlm LB. dr 10am smpi nk dkt pukul 2pm. tolak operate dn dlm bilik operate doctor dlm tu bg try normal. baby keluar normal. tp baby kena msok nicu sbb baby tertelan najis dh awak. dgn nafas baby laju. doctor nk pantau. tahan 5hari mcm tu la.

1y ago

aamiin aamiin ya mujib. mudah mudahan awak❤️