Bowling

Hi mommies, saya pregnant 7 weeks & adakah saya boleh main bowling? Hehe kalau xboleh, nnt saya dduk tepi je jd supporter ?

18 Balas

Sy pernah main bowling masa pregnant 5bulan. Main untuk tournament office. Alhamdulillah tak ada apa2. Sekarang dah 8bulan lebih kandungan. Masa main pun Ambil bola paling ringan je masa main. Kalau sis rasa diri sis seorang yg kuat semasa mengandung boleh je nak main bowling. Tapi kalau rasa badan tak cukup kuat, mungkin mudah bleeding or apa2 je kalau buat benda berlebihan akan memudaratkan sis jangan main bowling. Duduk tepi tengok orang main je.

Jangan lah ambil risiko sis..jaga betul2 rezeki dr Allah dan kandungan masih muda, mugkin masih belum kuat berpegang pada dinding rahim..salah makan, xkawal stress blwh terjadi benda xdiingini. bru je hadap 2 org kawan miscarriage bln lepas. Mum mana yg xsedih lg2 conceive ank 1st.

Agak berisiko utk trimester pertama. Tny dr dahulu. Sy prnh tny dr pakar kat kpj..jwpannya sekiranya anda aktif sblm pregnant teruskan aktiviti anda tetapi jgn buat high intensity aktvt dan jgn melibatkan aktvt kardio terutamanya yg fokus kpd perut.

Masa 10-12 mgu kot..sy main bowling😅nurse Tahu.. sy kena bising.dia ckp mmg skrg xjdi Pape tpi kedepan xpasti.. boleh jdi baby pramatang atau Pape yg xdiingini.. terus insaf 🤣

Klu keluar lendir warna coklat tu petanda kita sdh buat/angkat benda berat. Masa awal kn jga. Dlu sy Xkisah. Skrg baby terbantut gara2 camtu. Jgn ambil ringan. Sakit gugur sis

Tak digalakkan. One of my acquaintances miscarriage sebab main bowling. Angkat bola berat2. Risky lagi2 first trimester. Seeloknya kurangkan aktiviti angkat berat...

Jd pompom gurl jek sis..🎉😁Mse preggy xley ankat berat2 n xley lasak2 sgt lagi2 bru 7week..kndungan bru lagi tu sis.. Take care yea..

Pena main mse pregy..siap menang lg main dgn husband..hehhe...pkir yg baik2.. Tp jgn beriya sgt...angkt bola pling ringan...

Syg ank sis.. tkpyah la.. mcm sy nak main .. tp kwn2 plak mrh2 trruk sbb sy nk main last2 jdi supporter je 😂

ddk tepi diam2 sis mcm saya family mentua ajak g gambang mampu tgk je 😂😂 main air tepi2 je