Bolehkah Urut kaki?

Hi mommies, saya pregnant 6bulan. Boleh tak kita urut kaki? Saya baca artikel, semua x sarankan sbb takut ada darah beku. Help me help me🥲

5 Balas

Takboleh sembarangan urut. Tapak kaki kena hati hati. Kalau husband nak picit2 ringan dekat betis, peha boleh. Jangan kuat. Dapatkan nasihat Dr ataupun bidan/tukang urut bertauliah urut untuk wanita mengandung

yup, betullah tu. Kaki tu ada urat2 yg berkait dgn rahim kita. tukang urut pun mmg tak sarankan urut kalau pregnant

Kena berurut dgn tukang urut yg mahir urut ibu hamil. Kenapa dgn kaki puan?

4mo ago

Kena buat pemeriksaan kesihatan tu, kot ada nutrien dlm badan yg kurang,, hb rendah ke.. Lebihkan makanan sumber protein, kalsium, vitamin C, zat besi. Masa baring or duduk, tinggi kan kaki dgn bantal. Buat senaman regangan kaki sesuai kehamilan

Kena urut dengan tukang urut bertauliah

Terima kasih semua sebab menjawab 🥰