breast pump

mengandung berapa bulan baru boleh prepare beli breast pump ye ? sbb nak kena ukur nipple . sorry tanya. #1stmom #1stbaby

13 Balas

Saya start beli pump time baby dah sebulan lebih hahaha sbb taktau pun pump ni perlu . Saya beli pun sbb nak dekat2 nak habis maternity leave dah kena masuk office. Pasal pumping ni semua pun dah lepas bersalin baru saya cari ilmu sikit2 😅. Sbb saya ingt baby ni mmg kena directfeed je so x perlu pump. And after that saya belajar cara marmet so buat stock susu sikit2 guna teknik marmet je rasa lagi puas susu pun kluar pekat. So sebab nak masuk office saya beli pump bearmom the best bunyi x kuat sesuai sangat untuk pakai kat office. Btw pump ni kena ukur nipple saya beli nipple measure kat shopee yg siap dah ada lubang nak ukur mmg sngt membantu.

sy beli lps bersalin.. menyesal 😅 sbb lps bersalin dlm 3 hari dah kne bengkak susu.. pam xde.. habeh kne demam gigil gigil kat hosp sbb bengkak susu.. better beli sblum bersalin.. klu demam masa pantang mmg kne tahan wad.. ank dh kluar hosp.. mak tersekat kat hosp sbb demam.. aduhh nangisss rindu anakk seminggu

sy beli strt 8 bln . tp kalau slh ukur bole je nt lepas bersalin ukur balik . dan just beli insert tu je . better beli sblm berslin . sbb taktau kan bby kne tahan nicu ke tak . mcm kwan sy smggu bby kne tahan nicu . jd nk tknk dia kene pam susu . sy stby stu je dlu . lepas berslin bru beli stu lg .

if keje now survey la pam, if tak keje tak perlu beli pun.. saya housewife. dulu lepas bersalin balik rumah dgn baby pastu 3x baby warded, saya marmet, pam ada tp lg senang susu keluar elok guna tgn.. alhamdulillah tak bengkak susu teruk2.

Sy bli sblm bersalin..lepas dh bersalin tu sy ukur balik nipple, just beli flange insert je lpastu..& ya bli milk collector skli tau..nnt mnyusu bby, sebelah breast akan keluar susu jgk..so blh tadah dgn milk collector..blh simpan buat stok

9mo ago

Beli 1 je dh memadai dah.. sbb kita akan tadah waktu bby mnyusu skli..bby mnyusu sebelah, milk collector sebelah..

Beli lps bersalin, sy standby milkcollector, trimester ke 3 cari ilmu pasal penyusuan, yg basic2 punya knowledge, cara nak marmet dll.. Experience lps bersalin bila pam hasil secoet je dah rasa down, nasib baik la ada kwn bg support..😉

Saya beli wearable breastpump brand Malish. Dekat dalam tu ada beberapa corong yang sesuai dengan ukuran nipple kita. Saya pun tak ukur nipple masa tu. Nasib malish ada kasik beberapa corong yang kena dengan nipple kita.

biasanya org xbeli awal" breast pump just beli milk collector...tp kalau nk ukur Tu start bukan 7/8 ok da

knpa kena pakai breast pump ya?maaf,sy blm pernah bersalin...pregnant pernah tpi tuhan lebih sygkn ank kmi

9mo ago

oky..bru sy faham..bkn apa...sbb kakak sy dulu tk pernah guna pam

Owh nk beli breast pump kene ukur nipple jgk ya..bru tahu 😅

9mo ago

@cydah, klau awak ada tiktok, taip je pasal penyusuan ibu ...sy pun byk sgt info dpt dri sanaa..dulu ank 1st sy tak bljr sbb sy fikir dh beranak susu akan ada terus..tak gali ilmu penyusuan ..