berpantang di kampung

Hi mommies. Saya preggy 36week. Saya plan bersalin di KL. Tapi akan berpantang di kampung. Nak tanya, musim PKP ni boleh ke husband hantar balik kg utk pantang. Ni first baby saya dan di KL tiada sape yg nak jaga. Husband pulak kje dlm industry essential. Kena keje musim PKP ni. Lagi2 PKP fasa 3 ni makin ketat. Risau saya kalo xlepas balik kg.

14 Balas

Better xyah balik sbb kemungkinan besar xlepas lgi2 klau jauh jaraknye. Lgipun bila balik tu bgi risiko jgk kat ank sbb kite tak tau kat kampung tu parents kite dh g mne jumpa ngn ape. Sma jgk kite blh bgi risiko kat parents lgi2 klau otw blik bnyk roadblock lgi risiko sbb polis tu dh jumpa rmai org yg brhenti kot2 ad yg positif singgah kena kat polis pstu kena plak kat u gais yg otw blik pstu bwk plak blik kampung. Tu contoh hrp dijauh kan tp polis pun rmai dh yg kena so kena pikir jgk prjlnan tu . Setiap org yg kite akn jumpa sgt berisiko sis.