sakit bahagian bawah perut ketika hamil

Hi mommies. Saya preggy 12w++. Tapi kadang2 saya kerap sakit pada bahagian bawah perut. Terutama bahagian kiri. Sebelum ni masa scan 10w, normal xde pape. Tapi sebab curious sama ada sakit bawah perut ni normal bagi ibu hamil or saya kena check doktor balik. Mohon pandangan n pengalaman momies ye. Tq

5 Balas

Normal sis..sy ms 16 weeks skt 2 hari kt bhgian bwh sblh kanan..jmpa Dr klinik luar dia scan bby okey dan itu normal sbb bby nk m'bsr..x prlu risau slagi x skt kuat dan x ada p'drhn.

Normal sis, mkin mbesa bby, mkin meregang ligamen n abdomen kita.. Tp if tbe2 ade pndarahan n skit yg tlampau sgt, nty g Spital cpt k..

Normal.. Klu takda drah atau anything serious yg buat awk risau mksudnya its just a cramp.. Takda apa2 tu.. Tahan sikit la ya.. 😌

Sy pun rasa yg sama. Tp positif je. Sbb xde kluar apa2 kat vagina. Mungkin baby mbesar.. Moga baby kita mbesar dgn sihat..aamin..

Mild cramp tu biasanya normal. Kalau sakit sangat tak normal sis, if risau better jumpa doktor.