Terbagi susu lama pada baby

Hi mommies. Saya nk bertanya pada mommies.. saya sekarang susah hati sgt. Tadi pagi saya tanpa sedar dh terbagi susu formula yg dh ditinggalkan/terdedah lebih kurang 5 jam pada anak saya yg berumur sebulan. Susu tu saya bancuh pada pukul 3.30 pagi tapi baby saya tak minum habis so saya letak tepi. Pagi tadi dlm pukul 8 lebih dia menangis so saya terambil botol yg saya dh ketepikan tadi and bagi dia minum 😭 Saya rasa dia minum dlm 1oz before saya perasan itu susu lama.. Saya rasa nk menangis sgt sekarang ni. Baby saya akan okay ke? Mommies diluar sana ade pengalaman mcm ni? Saya patut bawak baby ke klinik terus ke? So far dia nampak okay. Tgh tido. Saya rasa bersalah sgt 😭😭😭😭

1 Balas

It's okay. Tgk baby dlm sejam dua jam nie okay ke x. Paling teruk pun die mungkin akan cirit birit atau muntah bila awak feeding die untuk next feeding tu. Just monitor seharian die mcm mana. Kalau teruk Sgt die cirit birit sampai die dah x de tenaga, boleh bawa die ke hospital.