UPT positive

Hi mommies , saya nak tanya upt ni boleh dipercayai ke ? hehehe sebab takut kena scam . perlu repeat test berapa hari pulak ya untuk kepastian . period saya mmg tak regular . so last period 25/08 haritu . Saya test upt pagi tadi pukul 5pagi , sebab dua tiga harini rasa mcm perut cramp pastu sakit pinggang 😅 ##bantusharing #uptpositif

UPT positive
15 Balas

Dulu saya pun bila ada rasa instinct pregnant guna upt ni juga saya test. sebab beli banyak murah kan. lebih samar dari ini. hehehee. alhamdulillah semakin hari semakin terang dekat nak delay period tu. waktu spttnya period terus test guna dip n tell. alhamdulillah rezeki lepas setahun kahwin pregnant skrg baby dah lahir baru 4 bulan 🥹 semoga baik baik sahaja , jgn lasak lasak sangat

sy mcm sis period pon tk regular last period bulan 6 lepastu awal bulan 9 sy terdetik nk cek sbb perut asyik cramp 2 3 hari, biasanye tanda nk period tpi sje lah sy nk cek upt mse tu, mse cek tu terus naik double line tpi samar2, biasa sy cek mmg tk naik terus, keesokan hari nye cek naik jugak😅 sy tk puas hati terus pegi scan alhamdulillah dh ade kantung 5w🥰

walaupun nampak UPT tu dah kering, tapi terang tu, naik line before 5 minit tak? kalau ya, inshaAllah betul +ve. boleh repeat lepas 2 hari, akan nampak dia makin terang. kalau nak kepastian betul2, tunggu lepas seminggu baru test semula. tahniah awak 💐

5mo ago

ya sis , saya test tu kiranya terus nampak line naik 2 , memang before 5 minit . pastu terus blur , sbb sepanjang 7 tahun ttc tak pernah pun naik 2 line 😅 sampai upt kering baru teringat nak snap gambar upt . insyallah nanti saya repeat test . semoga ada rezeki saya 🤍

nak jimat try beli upt kat kedai eco je. sy last period 28/8 test guna upt eco je. Alhamdulillah positive. 5 kali test eco punya, pastu beli upt kat farmasi. sekarang tgh pregnant 14 weeks

InshaAllah ade ni.. sama macam sy naik 2 line, tp samar2.. Sy cek sebab rasa pening2 melayang camtu.. Alhamdulillah skrg dah 25weeks.. Nanti lg 2 hari repeat lg guna jenis cassette pulak..

insha Allah ada rezeki. sy guna ni juga bila naik 2 line trus p klinik scan utk kepastian takut baby luar rahim. 12thn sy tgu bln dpn due. mudah2an ada rezeki sis 💖

sy last period 7nov..3 Dec Keluar spot Koko 2hr je..perut Rasa cramp..tunggu darah period Keluar..xkluar2 .Pg td buat upt guna Sama mcm sis..Naik double line..

5mo ago

sis sama mcm sy. sy last period 4.11.23 pastu keluar sikit koko2. ingtkn haid rupanya pregnant. cek upt double line dh terang sgt. sbb koko2 tu keluar on off dlm masa sehari cmtu je. tahniah sis

Macam mana eh nak cakap. Kalau ada rasa ragu2 boleh cuba test kit lain kot. Dekat farmasi berlambak test upt.nanti check lg seminggu

klu double line naik dlm tempoh 10 min.. bley dpercayai.. klu was2, nant repeat lg gne brand lain dlm 2-3 hri lg..

5mo ago

ya time saya test tu terus nampak 2 line tu tak sampai 10 minit 😊 insyallah lagi 2-3 hari saya repeat test .

Alhamdulillah positif.. Sama mcm sy last period 31/8..skrng kndungan dh nk masuk 15 weeks

5mo ago

Nnti awk pergi scan tau, sbb kalau ikut tarikh period tu awk mcm lbih 15 minggu, baby terang2 dh blh nmpak hehehee jaga diri baik2 mommy 🤍