paling awal bersalin berapa week?

hi mommies, saya nak tanya, paling awal bersalin berapa week. bukan apa, risau sebab persiapan ap pon x buat lagi. sekarang saya 27week. saya ada masalah kewangan sikit, tu yg agak lambat beli barang baby. saya single parent.

5 Balas

Sis just sediakan baju² baby dlm 3-4 pcs dulu untuk NB sebab NB cepat membesar. Mitten & booties tu sis sediakan dlm 3-4 set, begitu jugak dgn bedung/swaddle baby & barut baby. Kalau set shampoo apa semua tu better sis belikan untuk dia masa dia nak sampai sebulan sebab setahu sy doktor/nurse x galakkan sangat pakai sebab kulit baby sensitive. Tapi kalau sis nak jugak boleh jer takde masalah 🥰

So far beli yg penting dulu Pampers saiz NB Barut 3-4 helai Bedung 2-3 helai Mitten&booties 2-3 set Baju -3-4 set Mandian beli travel kit tu murah sikit dlm belas belas ada yg bawah 10 kalau pndai cari Tuala mandi Lain lain nk tambah lepas brsalin tkde masalah,sbb sye dulu pun susah jadi sye beli yg tu je dulu insha allah baby sis dah keluar nnti ada rezeki tk terduga nanti amin

5mo ago

Kain batik Pad Stoking Minyak angin 3 tu paling penting la untk digunakan

37w++ tuh kira baby da get ready nak keluar la. sbb time tuh nak matured da. kalau ni awak beli yg penting dulu atau ada anak kakak ke abg ke bole amik sbb saya dulu beli sikit je baju ,byk dari spupu2x dia. sbb baby cpt sgt mbesar ,brg pula makim mahal kan.

Beli yg penting2 jer dulu. Pakaian baby xperlu banyak sbb baby cepat membesar. Saya pun beli dekat shopee jee pakaian baby.Mandian beli yg travel kit jer dulu. Semoga Allah permudahkan urusan mommy 🤲🏻

cuba try msuk grup prelove kot ada yg jual brg baby murah .. kdg ad yg bgi free ..sy pon beli brg yg pntg je ..sbb baju smua ramai yg bgi ..