HB drop ( 23w 6d )

hi mommies saya nak tanya . macam mana cara untuk maintain darah ya . sebab darah saya drop tau sebelum tu masa makan maltofer turun check 10.3 , bila makan iberet naik 11 . lepastu check lagi turun 10.3 balik . kenapa ya boleh turun macamtu . 😓

2 Balas

hari tu pun sya drop 10.3, tp alhamdulillah lepas sya mnum obt Maltofer dn susu kambing jenama Insan, beli kat mydin, aftr tht cek hb dn naik 11.7 .. 🥰

sis mkan buah jambu batu . sya klau nk dkat amek darah untk hb , sya mkan hati ayam atau kerang . jambu batu tu mmang sya kerap mkan . vit jngan skip .