Lambat period tak pregnant

Hi Mommies, saya nak Tanya Ada tak mommies sini yg lambat period Dan tak pregnant. Saya da lambat 7 hari, dan period saya mmg teratur. Da try pregnancy test and negative. Boleh ke negative tiba2 jadi positive?

1 Balas

Saya period regular dari muda & pernah tiba2 lewat period lama tp upt negative. Consult doctor dia kata perubahan hormon sebab kahwin & ageing factor then tak lama tu saya period. But sis selagi tak period test je upt 3 hari sekali ke. Mcm saya test2 juga tp tak sempat double line dah period. Ni kisah dulu la baru2 kahwin, skrg dah bersalin risau pulak tak period ashik check upt harap single line je pulak dah 🫠

3mo ago

Ehh samalah umur anak kita. So skrg berharap upt positive ke negative? 🤣 Rasanya atas badan masing2. Anak first saya tak ttc pun terus lekat. Yg second ni pulak ttc lebih 5 tahun baru lekat.