Lambat 3 minggu .

Assalamualaikum. Saya mommy anak 1 . Nak tanya saya lambat period 3 minggu lebih . Saya da test 3 kali still negative . Ade tips utk turun kan period tak ? And knpa jadi mcm ni 😞

4 Balas

Kalau awak fully breastfeed, normal kalau tak datang period, sebab dia macam birth control secara alami. Kalau terus menyusu badan, boleh jadi sampai 2 tahun tak datang period & itu tetap normal. Cuma tak semua orang alami apa yang awak alami. Tapi kalau awak ada ambil pil perancang pun boleh jadi faktor tak datang period atau period tak teratur.

saya lepas stop pil perancang, nak masuk 3 bulan dah tak period. test upt mmg negatif je.

masalah hormon tu. Cuba bersenam, jaga makan, kawal stress.

11mo ago

Ok terima kasih 🫶🏻

Boleh pergi klinik minta nasihat dr. 😊