FPP Putrajaya

Hi mommies. Saya nak bertanya pada yang ada pengalaman, boleh ke kalau saya check up di private hospital tapi nak bersalin FPP di Hospital Putrajaya? Hospital Putrajaya akan terima ke? Sekarang saya check up di kk tapi kekangan waktu jadi fikir nak tukar check up di hospital swasta sebelum mula check up di Hospital Putrajaya masa week 28.

1 Balas

Hai. Setahu saya takda masalah. As long klinik follow guideline check up macam buat ujian air kencing, minum air gula dll. Saya tak pernah bersalin fpp tapi pernah survey . Kena check dengan hosp putrajaya kekosongan masa due date awak tu dan syarat lain.

2y ago

Terima kasih sis. Saya sebenarnya dah book slot untuk fpp cuma kurang pasti pasal check up tu. Mungkin next time punya taklimat saya boleh tanya staff fpp.