Bersama ketika kehamilan

Hi Mommies. Saya first mom. Sy nak tnya pada usia kndungan berapa bulan yang selamat untuk bersama bersama suami ye? Maaf, bertanya sebab xtahu 🙏🏻

9 Balas

Boleh je sis. Jangan ganas2 tu je. Sbb baby ada kantung lindung dia & dia dalam rahim. Kita bersama tu sampai pun ke rahim. Hanya Vargina je. Buang dalam pun takpe. Kena ingat Jgn ganas2 tu je. Sbb rahim kita fragile masa pregnant.

Saya sejak 1st week sudah bersama sampai 9 week. Alhamdulilah ok. As mentioned Allah make our uterus strong. So, if it meant to happen then it’ll happen(miscarriage) without or without sis bersama dgn suami.

Sebenarnya tak ada masalah pon Ikod atas badan awak la.. alhamdulilah saya pregy melakukan hubungan seks tak ada ap2.. kalau Nk lebih detail pergi rujuk dokter untuk bertanya..

klau pernah ade sejarah gugur, kena elak kn d awal kehamilan.. sy pernah gugur, so doctor da pesan jgn bersama.. lepas 20weeks baru boleh bersama..

Takde apa apa pun, Cuma jangan laa sampai gaya pepelik noh sakit jugak 😂 sy 3 kali sehari alhamdulillah takde pape

Mcam sya dari 1 trimester bersama..ikot atas bdan jugak.. if takde pape masalah okay je.

Boleh ja bila2 sis . Jngan ganas ja ☺️

klu boleh elakkan dulu supaya takde spotting..

masuk trimester 3 baru boleh.