ubat ketika mengandung

Hi mommies, saya dah mengandung 16week tapi jarang2 ambil ubat yang dibekalkan dari klinik. Akan ada kesan ke dekat baby kita?

9 Balas

Ada sebab kenapa doktor bagi ubat digalakkan untuk makan ubat tu, kalau tak boleh telan menyebabkan muntah dan sebagainya boleh bagitahu nurse.

Sebaiknya mkn sbb doc/nurse akan sarankan vitamin yg terbaik utk ibu hamil. If tak boleh mkn sbb rasa mual ke, blh mtk tukar.

Eh kena makan la sis... Tu sebab doc bagi. Apa2 je ubat diberikan, sis kena mkn, lainla kalau doc cakap ambik bila perlu je.

Kena mkn sis. setiap ubat yg doktor bekalkan tu yg terbaik utk preggy mom selepas doktor monitor keperluan semasa kita.

Dkat baby mungkin ada kesan atau mungkin xda, kat sis confirm2 ade kesan nnti

kena makan ubat tu dr awal..utk perkembangan baby sis jgk..

Kena makan sis..

makan..sian bby

kecian bby