STRESS!! Baby asyik nak kat tangan je!

Hi mommies. Saya dah ke 19 hari berpantang, hari ketiga ok je kalau letak kat babycot tapi lepas tu nak kat tangan je manjang dalam 19 hari tu jugak la nak tangan je padahal saya tak biasakan pon kat tangan. Kadang saya biarkan dia menangis saya fikir mcm oh nanti dia berhenti nangis la tu tapi tak pun sampai merah² muka dia nangis mcm tak bernafas pon ye cara dia nangis tu. risau dia pengsan saya angkat jelah. Dia sambil menyusu sambil tido, dah tido pon still nak kat tangan saya letak kat tmpt tido dia tak sampai bape saat terus nangis! Saya nak buat keje makan mandi nak kencing pon susah! Mommies ada tips tak mcm mana nak hadap benda ni? Sumpah saya stress nak makan minum mandi apa² keje semua takleh buat 😞

7 Balas

Anak sy sulung mcm awk jgk la.. Mulanya sbb nk berayun aja kat tgn.. Smpai lenguh2.. Tgn pinggang.. Lepas tu sy beli buai yg auto enjut sndiri tu.. First beli je.. Baby tido tak igt dunia.. Mungkin sdp sgt dibuai. Tpi utk baby baru2 ni.. Kena control sedang2 je enjut tuu.. Sbb baby tak boleh goyang sgt.. Jadi ambik yg slow je.. Baru la dia tak berhenti berpegang dgn sy..

anak saya pon macam tu sekarang. tak nak tido dalam babycot. saya kena bagi susu dalam posisi baring mengereng and bagi dia lena baru saya boleh buat benda lain. CL saya bagitau baby memang akan berubah2 perangai bila berubah minggu tapi nanti lepas habis pantang inshaa Allah makin okay dah

9mo ago

and saya ada terbaca juga. baby yang nak dengan kita je biasa baby tu rasa insecure sebab tu bila kita letak dia menangis. dalam keadaan ni kita sebagai ibu memang kena kuatkan mental and fizikal. kalau kita stress baby pon stress. sis banyak2 bersabar ye.. ni je moment dengan baby newborn, lepas ni dorang dah makin besar mesti kita rindu moment ni.

ada orang lain tak yang boleh jagakan anak tu sementara awak mandi makan semua? awak follow ig baby language, banyak info pasal baby tidur. kaedah 5s sangat berkesan untuk sy tidurkan anak.

bby sy pom mcmni. tp time tgh mlm jla dia ngempeng je nk dkung n kt tgn. aduhai😭 orgkata bby jns cmni high demand. kne byk sabar

kalauu dah minum susu still nangis . bagi je puting tapi bila dia dah lena , ambik puting tu jangan biasakan

sy skrg bby dh ckup sbulan ngam sy bg puting n tdo dlm buai🤣 sb stress bby asyk mrgm tgh mlm

Awk try msukkn dlm buai, ank sy pun cm tu msuk buai snyp