Perlu tak ambek Sick Leave lama kalau threatened miscarriage?

Hi mommies, saya dah 8mggu pregnant.2hari lepas doktor bagi MC 2 hari bila tahu ada brownish discharge and diagnose as threaten miscarriage. Badan saya takde rasa apa tapi brownish discharge masih ada cuma lebih sedikit dari hari sebelumnya. Berdasarkan pengalaman mommies, perlu tak saya sambung cuti rehat?

2 Balas

Hi mommy, i dah 6 wks pregnant, 2nd pregnancy and had a history of miscarriage for my 1st. Saya ada brownish discharge juga haritu sbb walking pagi maybe badan penat. But, doc kata it should be nothing. Could be implantation blood or old blood. Sis rehat n jgn buat kerja2 berat or letih. Kena take it easy.

better sis jumpa dktr lagi untuk pastikan semua ok..mgkn dktr akn bg sis MC lg untuk bedrest spenuhnya untuk kebaikkan baby and mommy.

4mo ago

thanks atas saranan. saya nak pergi jumpa doktor lagi hari ni. thanks awak