Ibu² yg dah 3rd trimester puasa tak?

Hi mommies, saya dah 8 bulan pregnant. Saya puasa start dari awal ramadhan lagi. Mcm mana kita nak tahu bila kita patut berbuka puasa utk kebaikan baby? Kadang risau.. Tq in advance

43 Balas

Ty doc smlm.. Doc ckp blh je puasa.. Kalau xlarat or baby kurang gerak..blh bkk pose. Kalau gdm on insulin x dgalakkan pose

Hmm.. kalau 8bulan dah rasa pegerakan baby.. kalau xbape aktif n ibu pun xtahan jgn teruskan... Risau pade baby dan ibu...

Saya dah 29 minggu. Alhamdulillah setakat hari ni puasa penuh lg. Baby pun aktif lg setakat ni. Menendang je.

Saya dpt 1 hari je.tu pun petang dah penat.esok tu rasa baby lemah ja tendang.suami bising tak bagi puasa

puasa separuh hari je..pagi sahur mkn nasi lps zohor buka la,even kite tak lapar tp kesian kan bby

saya sempat puasa smpai pukul1 je puasa pertama..lepas tu tak tahan..terus berbuka..baby da 32weeks

Sy 38w tk puasa...... Sian bby.... Tk mkn mengeras.... Buat hal... Sy yg nk nggis

Saya 37weeks bby kerap mengeras kalau sy tak minum atau mkn.. Bby kurang gerak.. sy ada gdm..

4y ago

Alhamdulillah.. Ok laa tuu.. Sy sehari jea dpt halfday.. Selebihnya kuang3x.. Hihihi.. Salam ramdhan..

Sy 7 bulan, pening kalo tak mkn. Takpun rse perut msok angin. Sy tak dpt puase lagi sbb rsau baby.

4y ago

Sy pon 7 buln...posa tkat koi 12pm jaa...sahoq pon bgun mkn..hehehe...msa posa kedua...baby dlm perut punya mengeraih smpi qasa cm nk pecah perut...pai ngis lahhh punya angin...paih tu xbrani dah...koi 12pm mesti buka dah....

Sy dapat 2 hari je penuh. Bby kurang gerak takut pulak nk teruskan puasa full day 😅