Bottle train

Hi mommies, saya baru seminggu bottle train baby 4 bulan. Normal tak kalau baby habiskan susu 2oz dalam sejam+. Baby saya banyak menggigit puting daripada menghisap. Kadang tak habis pun 2oz tu, dia dah tertidur dulu. Saya dah try botol avent dan autumnz. Dua2 botol sama jugak outcome dia. Any tips or recommendations utk try botol/puting lain? Thank you mommies

4 Balas

Botol tak penting yang penting puting je. Jangan percaya dengan marketing breastlife bottle tu 😅 Kalau kat rumah dah ada milk storage bottle yang slim fit, boleh try dulu beli teat dr brown. Sebab narrow teat yg similar dengan nipple moms time baby hisap susu. Also dr brown punya flow dia laju sikit dari brand lain so pakai yg 0 month pun okay untuk trial.

try mam comotomo he or she. this 2 puting dia soft mcm nipple. lps tu tgok puting ade sumbat ke x. sometimes sbb puting sumbat susu x keluar, so baby hisap kosong. then tgok teat die slow teat ke medium teat ke fast teat.

Sama sobs. Tak normal tapi tu maksud nya dia x nak botol or puting tu. Boleh try pigeon yang kuning or putih, extra soft and wide neck.

Try tukar puting & guna size M or L