Supplement selepas bersalin

Hi mommies, saya baru lepas bersalin 22/6 ceaser. Masa tidur of coz lari sejak ade Baby. Masalahnya saya jenis Yang susah tidur siang hari. So badan jadi kurang tenaga @ cepat letih. Nak tanye mummy2 semua minum @ makan supplement ape yea untuk kembalikan tenaga selepas bersalin.

1 Balas

Saya pun jenis susah tidur siang tapi terpaksa berjaga malam utk baby. Masa 1 st baby, mata mcm panda da 😅. Saya xde makan supplement cuma saya ubah gaya tidur baby. Saya kurangkan baby tidur siang. Kerap kejutkan baby. Alhamdullilah, lepas seminggu consistent buat..Baby banyak berjaga siang compare malam. Now anak da 3 pun saya masih amalkan and its work for me.

5y ago

Saya buat tips ni masa dalam pantang. Memang terpaksa kerap kejutkan baby. Sejam sekali kejutkan bagi susu and main2 dengan baby padahal baby x pandai main lagi 🤣. Dalam 1-2 minggu memang struggle sikit sebab baby belum biasa dengan day and night. Insha Allah lepas tu da ok