Botol Susu

Mommies, saya akan mula bekerja pada 28 Mei. Saya cuba untuk latih bayi saya (2m24d) untuk minum susu menggunakan botol tetapi dia menolak & menangis apabila diberi botol tersebut. Saya menggunakan botol Autumnz. Apa yang perlu saya buat? Tukar botol atau tidak berputus asa & terus cuba berikan bayi saya susu melalui botol? Botol jenama apa yang terbaik untuk bayi?

9 Balas

Baby sy jenis cerewat dgn puting botol. Setakat ni puting pupici dia okay. Pupici boleh masuk dgn byk jenis botol. Sis try lah. Kalau boleh beli yg jenis wide neck sbb lekapan dia lebih luas mcm menyusu badan jgk.

Saya guna pigeon.. Alhamdulillah anak saya nak mnm pakai botol.. Sbb before pilih botol, saya tanya dulu botol apa yg sesuai.. Skrg anak saya dah 2 thn lbh.. Utk 2nd baby nanti pun saya beli pigeon gak..

Ank sy dulu pon masa latih mmg x nak langsung minum dlm botol. mcm2 botol sy beli.. hantar kt pengasuh dgn sendiri dia minum dlm botol. Dlm byk2 botol yg try, pigeon yg dia suka..

klu nak latih guna botol, pastikan org lain yang bagi.. bukan ibu. sebab klu ibu, baby dpt cium bau ibunya. Pasal botol, rasanya Pigeon yang terbaik setakat ini.

Sy dlm pantang dh bg susu botol .. kalu baby dh besar sikit,tkt dye xnk .. kalu campur susu badan n susu botol lagi Bagus ..

Cari botol yg puting dia sma cam puting kta.. Klo sy guna tommee tippee.. Smpai skang baby sy okey..skang da 3 bln

cari botol yg lebih kurang mcm kita pnya breast..puting tk trlalu panjang

cari yg wide neck sis. tommy tippee oso okay

🆙