Relationship dengan biras tk baik

Hi mommies. Salah isteri ke kalau tk suka dengan biras sendiri? Recently, I up status regarding me but unexpectedly, she misunderstood and boom meletup cakap buruk pasal kita. Thus, by far, i dah block semua regarding dia. She is very toxic but tell the other side of me to others. Lagi2, sekarang tengah pregnant. Is it okay to avoid such people? Padahal will see her on this raya. Share yr thoughts please

6 Balas

Hi there. I pun sama. Biras I suka menyampuk n dia je betul, padahal benda tak ada kaitan dia, sepatutnya dia diam je lah kn? Ni nk defend n burukkan kat family mertua. Now dh ok tp weol mmg tak kwn di socmed dah. No need to interact kalau tak perlu.

kis awak ni mcm adk sy dn biras dia mcm ni lah. tapi adk sy ni memang jenis bulut jahat tapi dia jenis x tunjuk perangai kalau biras dia ckp buruk tentang dia. tapi jgn smpai gunung berapi dia meletop kata ya lau meletop hbis hangus jadi abu birasnya... 😂

5y ago

Haha tu lah. I sabar je. Sb husband selalu cakap biar la dia nak cakap buruk pasal kita, kalau kita balas balik kita pun sama je macam dia. Tapi betul la. Bila dah kahwin then masuk family baru tk semua boleh terima kita. So better kita buat hal sendiri dan jaga family kita je 🤗

I pulak ada orang burukkan I dkt my mother in law. Siap screenshot twitter I tunjuk I complain2 ke apa ke. Tapi the worst part is I don't even know who did it. I malu nak face my in laws raya nnt. Haihh😩

5y ago

Ada jugak orang macam ne. Takpe. You sabar insyaAllah semua okay. As long as yr MIL knows you well.

Kalau rasa dia bawak negative vibe better block je sis. Time raya nanti buat biasa jela. Ignore je kalau perlu.

sabo je ye kome dapt biras mcm tu. Saya bersyukur dapt biras yg sekepala... 😅

sama lah kita. nasib baik saya dah pindah duduk rumah sendiri.