Due Date

Hi mommies ? Rasa teruja nak tau kebanyakkan lahir ikut due atau awal tambah2 anak aktif dlam perut .

14 Balas

Saya 38w 5d melahirkan da, ptg tu sempat jln2 d mall dgn husband n pujuk baby kluar da sbb esok dia cuti maternity ibu dia da mula. Alhamdulillah baby dgr kata 😂, sblm tido da ada tnda turun drah n lendir tpi still nk tido. Last2 xtahan da sbb sakit, pksa p hospital jam 2pagi n baby lahir la jam8.30.

sy dua2 ank awal smggu, yg nom 1 induce sbb air ketuban sikit, yg kdua kna tahan wad sminggu sbb contraction lama sgt, kluar tnda lendir dan darah tp xdk gaya nk kluar lgi, so.. doktor mnx induce jgk.. yg ketiga ni hrp awal jugak lah.. xsabar nk jumpa bby dh.. skrg 38 w dh..

sy anak pertama awal 2minggu, yg ke2 dan ke3 lebih due. semua boboy dan sangat aktif semasa dlm kndungan. tp yg ke4 skrg lg seminggu due tp belum ada tanda, dan baby x seaktif ketika sy hamil boboy sblm ni.. harap2 kali ni sangkut girl 😊

sy awal seminggu,tanda nak bersalin tak ada,darah atau air ketuban tak keluar. saja gedik pergi cek,doc kata dah 3 cm,terus tahan ward masuk labour room 🤭

Tgok org jugak sis😊cm sy sendrik overdue sehari, baby mmg aktif tp xde pape tanda nk beranak. At last warded, induce skali & bersalin. Alhamdulillah

Dua2 ank sy lhir awl 2 mnggu smua nye 36 mnggu.. hrp yg ke 3 nie pn bio lh awl dlm 36 ke 37mnggu sb x sabr sgt mamanye nk tngok bby..😄

sy 2dua ank tk sama dgn due ank pertama cepat 2hari ank kedua cepat 4hari mudah2han yg ketiga ni dipermudahkan segala urusan

Ank no 1&2 lahir 39w..xaktif sgt...yg no 3 nie xtaw la..sbb aktif sgt dlm perot... 6hari lg due..bebi rse..😅

Sy dua2 ank 38w++ bersalin.. Dua2 tanda bersalin yg beza😅yg ktiga InsyaAllah bulan 12,hrap mcm tu jgk la..

4 orang anak, tak Ada sorang pun Yang Sama due.. Ada Yang lambat sangat.. Ada Yang cepat jugak..