anak pertama ikut due date ke

hi nak taya,kalau anak pertama mmg lahir ikut due date ke...td ade jmpa dr n scan baby kt hspital..dr kata tunggu tanda2 bersalin..due date 07.07..perut 2 3 hari ni da start mngeras ..skrg 37w4d..

11 Balas

macam saya alhamdulillah takde komplikasi pun doc suruh ikut due 01.07 / tanda bersalin. harini dah 38w2d and kerap mengeras juga gap 2-3 min, saya cuma record jelah. kadang risau pain tolerance tinggi tak rasa sakit sangat cane ek, cuma dari 31w memang ada pre term contraction tapi tak sakit even doc kata kuat juga dari ctg. so takpasti haha risau.

7d ago

saya 9/7.. normal ke sakit bahagian bawah sgt2,, klau bareng nk tuka position, nk bgun pun sakit😭

Saya due 7/7 jgk , 16/6 hari tu saye ade kluar tnde lendir ngn darah and ade contraction 10min skli . Bile sampai hospital igt kan da nak berslin . Tpi tk . Doktor tahan wad 3hari cek jln dlm 3hari tu kekal 1cm doktor bg balik . Just doktor bgthu if ade leaking dtg balik . So bg sye kalau sakit kuat sgt bru sye nk g balik hospital .

saya anak first tepat2 tarikh due.. cma sakit 2 hari awal sbab air ketuban kurag dr msok ubat kat bawah.. tarikh memag ikot due.. nak tau nak bersalin dah k atau contraction palsu.. sakit makin kerap n kalau dah memang nak bersalin kita x boleh nak jalan, duduk atau bergerak dah tu memag nak bersalin sgt dah..

Biasanya kehamilan yg tak berisiko Kena ikut due je sis sambil tngok tanda2 gitew, Mcm Sy skg 37 wk due 10/7 Perut aysik mengeras je Kerap buang air besar Sakit di bhgian pelvic Ada mual2 Tengah tunggu je asalkan ada tanda2 nak bersalin tu suda cukup tingal bawa diri lagi bila masa due tu hehehhehe..

x juga...kadang awal kadang ada yg lewat sehari dua..kadang ada yg tepat due....apa pun tunggu tanda2 bersalin...bab mengeras tu normal la..tp kalau kerap sangat mengeras dan sakit tu kena stanby la ke pac ye....sakit mcm senggugut tu...sakit kerap kena p pac tau

Ikut baby sis.. ada kwn sy dia overdue.. klu mcm sy awl 2 mgu.. 38w tepat air ketuban pecah.. yg second ni xtau la pula tgh menunggu jg ni.. btw due kt sama tp sy rsa sy bsalin awl kot 😅

saya anak 1st 37w 4d dah keluar. ni anak second nk masuk 39w masih x keluar² lagi.

Due kita sama. Skrg 2/3 kali msuk tnds berak. Skit perut ada jgk tp xkerao.

Kalau tak ada risk doctor akan suruh tunggu tanda2 je.. 😊

Anak pertama selalu lebih awal dari tarikh duedate