Baby 3hari tak membuang

Mommies ! Normal tak kalau baby 6m dah mula makan .. Fully bf .. Sebelum ni poo poo hari² kadang 2 kali shari kadang sekali sehari ... Tapi skrg dah 3 hari tak poo poo ... 🥹Normal ke tak eh ?

5 Balas

tengok pada poo poo baby awak. if texture poo poo baby okay. kalau bukan sembelit or cirit birit. mean normal. baby sy susu bdn dn dh start solid food. dia x poo poo hari2 pon. sekarang usia baby dh nk masok 9m. selagi baby xmeragam, baby kencing/kentut. mean baby okay je. cuma boleh je kalau nk ikthiar utk melawas kan poo poo baby. boleh bg pisang or buah naga. air masak pon baby kena minum kerap😊

7mo ago

okay sis, tq 🫶

Kalau dia poo poo najis dia keras or biasa je ? Bagi saya normal as long as baby tak sembelit , pampers dia basah and baby tak kembung . Tak silap saya kalau lebih 10 hari yg tak normal kalau tak berak

7mo ago

okay sis, terima kasih .. lpsni sy cuba bg mcmtu plk

3 hari tu baby mkn apa? Try bg buah naga. Kalau baby mkn sikit, selebih menyusu tu normal, kalau dh 5 hari risau sembelit, tp seeloknya baby dah start solid food elok berak setiap hari..

7mo ago

faham , sy nk kna bljar lg tntg ni .. tq sis .. betul sy risau jgk kalau sembelit .. air msk pon sy bru thu boleh bg bby mnum .. sblum ni bg susu bdn je

normal selagi baby tak meragam , kalau ada bagi high carbo makam carrot ke kentang mmg baby susah nak poo poo , bykkan bby minum air lepastu urut tapak kaki baby 😀

7mo ago

okay sis, itulah sy bru tau boleh bg mnum air msk .. sy try .. tq sis

Bagi buah sis

7mo ago

okayy sis , sy cuba sbb ada jgk yg sruh bg buah .. Tq tau sis 🫶