Paling lama baby tak poo poo kalau mixed bf & fm berapa lama? Kalau 2 hari tak poo poo masih normal ke

1 Balas

baby sy pernah tak berak 9 hari. hari ke 5 sy bawa jumpa doc,tp doc suruh monitor dulu. masa tu perut baby sy ok,tak keras dan kembung. kencing ok,dan kerap kentut walaupun bau kentutnya bau najis sembelit. baby sy pun tak meragam,tiada dehydration. doc cakap kalau tak berak dlm masa 14hari,kena bawa jumpa dia lg. ngam hari ke 10 baby sy berak. lega sy masa tu. sekarang baby sy berak sekali sehari. ada masa 2 hari sekali. apa² pun sis bawa jumpa doc kalau baby tak berak lebih dari 3 hari jika yg mixed susu. kadang masalah tak sama.

10mo ago

baik sis, tq sgt² atas jwpn