Baby tak berak 2hari

Mommies. Normal tak baby fully bf dah xberak 2hari? Kentot2 je. Itu pun tkincit sikiiitt je. Normal ke tu. Tp sblm dia xberak 2hri ni last dia berak tu byk gila smpi full pampers. Bby skrg 2 months

12 Balas

Normal sis. Masa anak saya belum 1 bulan, berak setiap 7 hari, sekali. Lepas tu selang 14 hari, kemudian selang 7 hari lagi. Fully breastfeeding. Jumpa doktor kk, doktor klinik swasta, doktor pediatric hospital besar. Semua kata normal tu untuk baby yg fully breastfeed. Jangan risau. Cuma doktor kk ada ajar buat senaman kayuh basikal untuk baby. Kaki baby tu, kita gerak kan seolah2 kayuh basikal.

Normal..anak saya tak berak 1minggu.. ada momies kat sini bagi petua minum or makan oren..mmg berkesan..kalau baby breastfeeding mmg tak berak pun tak apa..sebab breastmilk ni bagus..

Xpe sis no worries sbb sis full bf kan.. kalau tak berak overthan 1week bawa jmpa doc k.. bf baby cpt hadam.. kalau fm sis patut risau kalau xberak 2 hari..

Normal sis..msa bby sy dlm hari, dekat semggu tak mbuang, bila jumpe doc molek pulak dia mbuang..jgn risau..selalu urt perut & main2 kaki dia..

normal.puan.ada baby sampai seminggu xbuang air besar. kerapkan bf mcm.biasa.. baby tgah serap.nutrient tu..hehe

Anak sis tu berapa umur? Kalau belum start solid food, 2 minggu x break tu normal...

sama mcm bby saya... time x berak tu asik kentut je kjenye..bau xyah ckp la..haha

Normal . Fully bf 2 minggu tak berak normal.

Kalau fully bf, still normal. Jangan risau

normal je. jgn xberak lebih seminggu.