Baby 3bulan tak berak 2 hari

Baby fully fm adakah normal dia tak berak 2hari kdg2 2hari sekali #ingintahu #firstmom #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

anak sy sebulan lebih belum berak dah 4 hari. sy ada tanya nurse,dia bg tau incase kalau perut baby tak kembung dan tak keras,masih normal utk fully bf. kadang² baby pandai lupa berak katanya. tp kalau risau boleh jumpa doc utk pemeriksaan

klau susu fm paling lama 4hari xberak tu normal klau lebih dari 4hari+ better gi klinik/hospital ... klau susu badan tak berak langsung normal asalkan perut baby tak keras lembut elok je

Normal kalau perut baby tak mengeras dan kembung . ☺️ Kalau awak tengok perut baby membulat lepas tu keras kembung + baby tak selesa merenggek je awak kena pergi klinik . ☺️

saya pernah tanya doktor and doktor ckp Kalau fully bf seminggu tak berak pun normal , asalkan perut tak kembung sampai membulat, tak nampak baby mcm gelisah

anak sy pun 3bulan jg. berak 2 hari sekali. dah tnya nurse ckp normal. jgn sj smpi 3hari

Baby fully FM perlu membuang min 1kali sehari