Suntikan depo

Hi mommies, normal ke kalau tak datang period lepas cucuk depo? Saya datang 2 hari je lepastu stop period .biasa dalam 7-8 hari period

14 Balas

sy dah 2 kali depo...first depo nk tgk dlu serasi ke tak ..skli nak dkt 3 bulan jugak tk period..nk hujung² dkt nak amek second depo period lak tpi sikit² tak mcm sebalum pregnant..pastu drh maih ade ..gi amek second dep terus period stop takde langsung..smpai la nk 3 bulan juga.. ni bru period lagi next week ada app utk depo mungkin sy tak nak amek dah.. dlm 6 bulan tu slera makan menjadi jdi ..dah mkn nasi tk smpai 20min cri lagi pape mknan nak telan.. gile kuat makan terus.. skg dah mkn ubat kawal slera mkn semingu ni hilang jugak 5kg.. Alhamdullilah..

sy ambil sekali jer.. tpi kesan nya lama.. hampir stgah tahun lebih juga nak kembalikan semula hormon sy stabil balik.. asik kluar drah mcm period nk kering tp berpanjangan.. dtg sampai belas2 hri.. lepastu kering 2,3hri dtg lgi bleeding.. jdi sy stop ambil.. sekali jer sy ccuk depo tpi bleeding tu still mcm tu hampir stgh thun lebih.. tgok pda org juga.. mcm ipar sy ambil depo langsung tak dtg period..

1y ago

mcm sy 1st cucuk lepas 3m sy stop xnak amik dah.. tp skrg period non stop dah dekat 5bulan.. kadg tu dtg byk kdg² sikit.. cek doktor dia kata hormon kacau sma.. aduhaiii letih dah hadap ari² kene pakai pad pulak🤦‍♀️🤦‍♀️

Normal. Sebab depo tu ubat hormon. Period dtg ke x bergantung pd hormon dlm sistem badan. Ada org period dtg mcm biasa. Ada org jd x regular. Sy x period 3 bulan lepas cucuk. Then dtg sekali. Then x dtg dah. Cucuk kali ke 3 then terus stop cucuk. Period still x dtg sampai 6 bulan. Bulan dpn tu dtg. Bulan dpn lg tu terus sy pregnant

minggu keberapa sesuai cucuk depo selepas beranak ye? mcm sya, minggu ke 5 dh cucuk depo. drh nifas masa tu pun belum habis lgi. tetiba darah stop semingu lepas tu dtg balik sekejap2. xdpt pasti masih nifas atau dh period

1y ago

mcm saya haritu cucuk depo betui2 lepas 42 hari saya dalam pantang

saya cucuk depo masa check up anak sebulan. darah nifas dah hampir kering masatu tiba2 hari ke 43 pantang keluar darah macam period sampai sekarang. masuk harini dah 9 hari tak habis lagi darah tu.

1y ago

sama cucuk depo masa checkup anak sebulan...lepas tu datang period tapi darah non stop sikit2 sampai baby 4 bulan then naik jerawat yang ada nanah kecik2 penuh muka...last bagitau nurse nk tukar pil..saya makan pil yasmin

saya pun ada jugak datang piriod .. tak normal.. kadang sampai 8-9 hari .. tapi dalam jumlah yg sedikit² .. warna pula agak gelap.. pertama kali ambil depo .. jadi .. saya pun tak pasti

normal sis..sy amek depo 2thn n stop lps tu period mmg lambat dtg n bile dtg pn jap ade jap xde..sampai da pregnant 4bulan pn xsedar

Normal mommy,sbb depo tu pill hormone kalo amik mmg hormone badan huru hara…saya amik depo kejap2 period…xpn period lama..

normal, saya dlu amek depo mmg lansung xperiod doktor cakap ok xde masalah kira serasi la.. lepas stop baru dtg balek period.

aah..boleh jadi period xteraturr tu