Tambah susu

Hi mommies. Normal ke anak dh 6 bulan tp susu badan mcm berkurang. Bila terjaga malam, bg bf tetap nangis. Mcm tak cukup susu. Kena buat juga susu botol. Mmmg macam ni ke? Ke kena minum supplement banyakkan susu dah? Tq

2 Balas

tak pe. skrg anak dah 6 bulan dah..nak fully fm smua pon xpe sbb anak pon dah boleh makan dah. rezeki anak sis la boleh mnum susu ibu smpi 6bulan. stgah ibu sbulan je ada susu lps tu ttiba susu kering. skrg 6 bulan dia dh aktif jdi mmg kuat mnum susu. sis nak fully fm pon boleh, nak try sulam pon boleh. melainkan anak sis mmg mnum fully susu ibu xpe la nak makan supplement. ni sis mmg dh campur dri dlu dah kan. tK pe je sis. anak saya dri sbulan susu fm smpai skrg

Full df ke ada minum botol?

7mo ago

Tak fully bf pun. Mmg campur dgn fm lama dah. Tp skrg perasan breast pun tk full dgn susu mcm awal2 dlu.