pergerakan baby

mommies nk tnya, sape2 pernah mcm sy x..sy 26 weeks lebih dan normal ke baby xbrgerak sgt mcm sbelum 26 weeks. mcm siang dia diam je. petang/malam bru aktif.. kadang siang ke malam kurang gerak, pagi2 mcm 1 2 pagi dia aktif. risau jugak. sbb belum start kira gerak bby. rasa 28 weeks bru start kena kira . so kalau sbelum 28 weeks ni mcm mana nk pantau pastikan bby ok je? ataupun satu hri wajib kena ada prgerakan/tendang? kalau yg xok direct jumpa dr tu mcm mana tanda2 dia? seharian takde langsung prgerakan/tendang, keluar darah,perut mngeras? mcm tu? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom

1 Balas

Bwh 28w klu dia gerak xkira waktu, is ok, asalkan dlm 24hr dia ada gerak. Cuma bila dh masuk 28w, nanti nurse akn guide cara kiraan yg sebetulnya & tips utk kejut bby.

2y ago

ohhh mcm tu ya 😅 okey baik. trimaa kasih ❤️🤗