Baby newborn

Macam mana ye mmy smua bg df kat bby nborn yg suka tidur je ? Sy dah offer dia utk df tapi tak layan , kalau dia celik . Baru dia nak . Sy terpaksa pam masuk btol tiap kli dia tidur . Sy risau susu drop sbb nk pam tiap 2 3 jam penat . Skrg bru 15hari pantang . Sy dah cuba jgk kejut dia utk bgun . Mmg dia tidur jee tak layan . Ada tips tak mmy mmy smua . Tq yg sudi komen #firstmom #firstbaby

9 Balas

baby ada kuning x. baby demam kuning mmg akan tido. wajib kejutkan dan kena kerap bg dia susu 1@2j sekali. mmg penat tp mmg awak kena pump. kalau xjaga mmg susu boleh drop. itu la yg epmom (exclusive pumping mom) buat, dear. jaga jadual pump. tp satu kepuasan bila dapat minum susu kita. awak boleh cuba main dagu dia. atau tapak kaki dia. main dkt area mulut dia. tengok dia ada bg que nk susu x

Kalau baby jaundice mmg kuat tidur. So kalau baby susah sngt nak bangun try je macam macam. Bukak stokin dia ambik wipes baby tu sapu kat bawah kaki dia. Awal2 mmg susah nak kejutkan nb ni kuat tidur. Jngn tunggu smpai baby yg bangun mintak unless klau baby mmg bngun 1/2jam skali untuk menyusu.

8mo ago

kalau tgk dlm babylanguage IG, nb ni blm ada jam biologi..kita mmg xboleh dan tak perlu ajar anak nb utk sleep training...

siang kan? saya dulu baby jaundice, cukup time kena susu mmg dia tgh tidur, tp angkat keluar bilik, kalau tak bangun saya bwk duk depan pintu rumah bg cerah cahaya matahari. bkn jemur, tp nak bagi dia terganggu tidur je

8mo ago

aah siang , sy dah buat cmtu jgk . dia tidur jgk .

sy usik tapak kaki..tangan..buke baju or pampers..bile die rase terganggu mmg bgn.ank sy pn newborn umo smnggu.. jaundice

Bukak baju dia. Kacaukacau dia, kalau tak bangun jugak basahkn kaki dia dengan air

newborn mmng kuat tido tmbh lg klau ada kuning..

buka baju dia awak. nanti dia terjaga

try usik mulut dia..dagu dia