39week4day

Hi mommies , nk tnya kalau mkn nenas/durian boleh cptkn bersalin tak ? Tanda tanda belum ada lg ni 🥲

3 Balas

nenas ya, durian tak la sis, durian bg panas & ruam baby nnti sbb dlu mak sye mkn durian hujung2 nk bersalin tu, kakak sye keluar2 hbis ruam 1 badan hahahaha, dan die x suke durian 🤣 nenas sye mmg try dlu masa serah diri induce, xde bukaan, xde sakit ermm sye mkn nenas turun tanda, pastu esoknya mlm tu bersalin .. lambat sikit sbb suami sye xberani bg sye mkn nenas lak time2 da warded tu hurmm.. tp sbb nurse suruh sye paksa die beli 😅

6mo ago

ikut la sis bole mkn byk mne. 1 potong yg kedai buah jual tu kan mkn dlu. mcm sye, sye mkn tghhari ptg sepotong2 tu hahaha..

Cuba try bersma dgn suami sist..sbab air Mani llaki bleh bgi contraction semula Jdi..

nanas blh try