First mom 39 week 5 hari

Dah makan durian, nenas, bersama suami, berjalan,exercise. Tapi masih takde tanda2 bersalin.Makan durian makin rasa nam demam ade lah. Fuhhh!Tak tahu dah nak buat ape lg 🥲First mom ni-

6 Balas

Takpe sis, monitor je pergerakan baby ya. Sy due esok tapi takde pape tanda lagi. Tadi pergi cek bukaan pun baru 1cm. Doc dah bagi tarikh serah diri 19hb nanti kalau tak bersalin lagi. Bila doc cek bukaan baru sy rasa contraction tu macam mana. Kalau tak sebelum ni perut mengeras je #firstmomjugak

kalau tiada risiko biasanya doc extend 10 hari lg dari edd. jgn risau sis,sy anak 3 orang pun tiada tanda awal bersalin. sakit perut contraction,dtg hosp dan bersalin hari yg sama.

saya dah selamat bersalin dah. secara induce belon. menahan sakit 12 jam baru bukaan 10cm. hehe

saya dah selamat bersalin dah. secara induce belon. 12 jam menahan sakit bukaan sikit. hehe

Sy pon sama gitu 🤣 39w 3hari . Hari2 naik turun tangga . Baby syok dalam perut .